آل احمد، شریعتی، ملاصدرا و مارکس از دیدگاه صادق زیبا کلام و ابراهیم فیاض

ساخت وبلاگ

آل احمد، شریعتی، ملاصدرا و مارکس از دیدگاه صادق زیبا کلام و ابراهیم فیاض

Picture

‏28‏/07‏/2015

به گزارش خبرگزاری فارس، هفتاد و چهارمین نشست دوشنبه های کتاب اندیشه با موضوع نقد و بررسی کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکران» جلال آل احمد و با حضور شخصیت هایی همچون صادق زیبا کلام پژوهشگر و تحلیل‌گر سیاسی و استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و ابراهیم فیاض پژوهشگر ایرانی حوزه جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی و استادیار گروه انسان‌شناسی دانشگاه تهران دوشنبه 5 مرداد ماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.. نکته جالب این است که به نظر آقای ابراهیم فیاض، در حالی که مارکسیسم در دیگر کشورها روبه افول است اما در ایران نیرومندتر هم شده است!! ولی ایشان هیچ دلیل مستندی برای این ادعای خودش ارائه نمی دهد. ایشان در حالیکه به همراه آقای زیبا کلام ایران و بقیه جهان را به فقدان درک روشنفکری متهم می کند اما خودش درک نکرده است مارکسیسم یک مذهب سیاسی است که به تقدیس قدرت و حکومت از نوع فاشیستی و نازیستی می پردازد و بسیاری از مارکس پرستان سابق اکنون به "آنارشیسم"، یعنی "سوسیالیسم رهایی بخش" رو آورده اند! گزیده ای از مطالب مطرح شده در ادامه درج می شود

... فیاض با اشاره به این که در کشورمان هنوز روشنفکر نداریم، عنوان کرد: هنوز کتاب های مارکس به طور کامل در ایران ترجمه نشده است، مارکس 40 هزار صفحه کتاب دارد در حالی که ما بخش کمی از آن را ترجمه کرده ایم. در سخنرانی دیگری گفته بودم که مارکس با دین مخالف نبود و در جملاتش از دین تعریف کرده است و در جایی که می گوید دین افیون ملت ها ست نیز از افیون به معنای مسکن استفاده کرده است.... دینی  که امروز داریم، دین مداحی است و به دهه 70 اروپا خیلی شباهت دارد. مساجد به گونه ای شده اند که تنها کار و خدمات اجتماعی ارائه می دهند و مساجد به موسسات خیریه تبدیل شده اند و ساختار فکری در آن ها وجود ندارد. در نمایشگاه قرآن امسال دیدم که استقبال از کتاب های مرحوم شریعتی بیش از تمام کتاب های دینی و قرآنی بود.... این پژوهشگر و کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر این که احزاب چپ در تمام کشورها بعد از جنگ جهانی دوم رشد کردند، گفت: در دهه 50 و 60 میلادی مارکسیست در جهان به اوج می رسد و از اواخر دهه 60 نقطه جوش را رد می کند و رو به افول می گذارد. باید به این مسئله توجه داشته باشیم که چرا در کشورهای دیگر مارکسیست رو به افول رفت، اما در ایران به نظر می رسد نیرومندتر هم شده است. مارکسیست در کشوری دوام پیدا کرده است که از قضای روزگار به شدت مذهبی است.

رمز انحطاط ما ملاصدار است

فیاض نیز در سخنانی با بیان این که روشنفکری برای کشورهای سوسیالیستی است(!)، اظهار کرد: بر خلاف آقای زیبا کلام که معتقد است ارتباط ایران با غرب از دوران صفویه آغاز شده است، معتقدم خیلی پیشتر از این ایران با غرب آشنا شد و ملاصدرا فسلفه غرب را با عرفان هندی قاطی کرد و به ما داد. رمز انحطاط ما ملاصدرا است و 300 سال کشورمان را به عقب برگرداند. ملاصدرا غرب زده است و اخباریه از دل نظریات او بیرون آمد.

لینک مطلب

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940506000800

تاثیر کوروش بر توماس جفرسون و بنیان‌های آمریکای مدرن...
ما را در سایت تاثیر کوروش بر توماس جفرسون و بنیان‌های آمریکای مدرن دنبال می کنید

برچسب : شریعتی,ملاصدرا,ابراهیم, نویسنده : digarandish بازدید : 108 تاريخ : سه شنبه 16 آبان 1396 ساعت: 3:36